Hartelijk welkom

Wie zijn wij?

Stichting Doe Maar Zo! heeft geen winstoogmerk. Het bestuur en haar vrijwilligers zetten zich zonder beloning en met zeer beperkte middelen in voor kinderen en volwassenen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), voorheen ernstige taal- spraakproblemen (ESM) en/of autisme (ASS).

Doe Maar Zo! is ontstaan als ouderinitiatief van Petra Harks en Gerlinde Nendels, beide ouders van een chronisch ziek kind op school de Taalbrug (Beemden) in Eindhoven. Toen bleek dat de school al jaren op zoek was naar een geschikte agenda, besloten zij om zelf een schoolagenda te ontwikkelen en uit te geven. Om dit te realiseren hebben zij op 6 april 2009 stichting Doe Maar Zo! opgericht en subsidie voor de ontwikkeling van de agenda aangevraagd.

Leerkrachten en directieleden van de Beemden reageerden enthousiast op het initiatief en nog datzelfde jaar lanceerde Stichting Doe Maar Zo! in samenwerking met  school en Kentalis Eindhoven (voorheen Instituut  Sint Marie) een prikkelarme schoolagenda met veel structuur, waarbij de dagen van de week herkenbaar zijn aan een kleur. In de agenda worden belangrijke gebeurtenissen weergegeven door middel van pictogrammen én geschreven taal. Sinds 2009 maakt Doe Maar Zo! een bijpassende wandkalender in A3 formaat met een calendarium voor een kalender- of schooljaar.

Inmiddels is Annemiek de Ruiter toegetreden tot het bestuur van Doe Maar Zo!

In 2012 is een dagritmesysteem geïntroduceerd dat gebruikt kan worden op magnetische borden. Hiermee ontstond een complete lijn aan producten  die er goed uitzien, praktisch in gebruik en gemakkelijk in te zetten zijn. Er zijn pictomagneten van 3x3 en 5x5 cm.

Natuurlijk blijft hierbij de hulp van de naaste omgeving nodig, maar de gebruiker wordt systeemafhankelijk in plaats van persoonsafhankelijk.

In 2012-2013 is speciaal voor ouderen, een prikkelarme agenda ontwikkeld, die we de naam Daginzicht agenda hebben gegeven. In 2010 waren we met het idee voor deze agenda genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Nadat er voldoende subsidiegelden verzameld was, is deze agenda gemaakt in samenwerking met ouderen, zorgprofessionals en mantelzorgers. De Daginzicht agenda is geschikt voor iedereen die last heeft van geheugenproblemen, vergeetachtigheid, beginnende dementie, afasie, niet aangeboren hersenletsel (NAH) of gewoon behoefte heeft aan structuur en overzicht. De agenda is met en zonder bijbehorende pictogramstickers te bestellen. Sinds 2015 geven we de Daginzicht agenda uit in samenwerking met Saam uitgeverij uit Hillegom. Voor meer informatie zie: www.daginzicht.nl.

Heeft u vragen of interesse in Doe Maar Zo!? Bel tijdens kantooruren naar +31 6 1100 3561 of neem contact met ons op.